Zoeken
  • Shaquille, Studio033

Het verhaal van een leerling fotograaf #deel 1

leerling fotograaf portret

Blog 2 Fotografie in Radio Kootwijk

Het verhaal van een stagiaire:

“Shaquille fijne avond en succes met opstaan morgen”, aldus Thomas donderdag avond. Thomas is de fotograaf waar ik morgen mee op pad ga voor een leuke opdracht. Vrijdag ochtend ging om 05:45 mijn wekker. Semi fris en fruitig stapte in uit mijn bed, ik had ontzettend veel zin in deze dag! Om 06:30 hadden Thomas en ik afgesproken in de studio. Ik arriveerde als eerst en heb alvast de spullen klaar gelegd en de camera koffer in gereedheid gebracht. Thomas kwam aan, we hebben de auto ingeladen en reden een klein kwartiertje later weg. We hebben een accu, lampen, statief en de camera koffer ingepakt, dat wordt flink sjouwen. Om 07:30 stonden we in het donker in een bos te wachten. Onze klant Kees, wilde graag bij zonsopgang enkele portretten van zichzelf hebben. De foto’s worden gemaakt voor zijn website. Kees is een lifecoach en wilt met de foto’s een boodschap overdragen die bij zijn trainingen en coaching past. Het is dus belangrijk dat we met onze fotografie goed aansluiten bij zijn wensen. Daarom hebben we van te voren goed overleg gehad met de fotograaf, het reclamebureau en Kees. Om 8 uur stonden we met een team van 5 man klaar om te knallen! Het landschap was erg belangrijk want dat maakte een groot deel uit van de foto. We hebben gekeken naar mooie stukjes landschap en dan een idee bedacht voor een foto en wat het moet uitdragen. Wat Kees doet is ook veel coaching voor stellen. Het was wederom prettig dat we met meerdere mensen waren want dan konden we om de beurt figureren. Het verbaasde me dat we nog zo vaak een lamp hebben gebruikt. Ik dacht van te voren dat we buiten vast genoeg licht zouden hebben. We kwamen alleen in een aantal situaties waar we extra licht nodig hadden. Dit kwam ook door wat situaties met tegenlicht. We hebben lekker wat meters afgelegd die ochtend en Thomas heeft prachtige foto’s gemaakt van Kees en de omgeving. Er zijn op 6 verschillende plekken foto’s gemaakt. Rond 11:30 uur waren we klaar en hebben we afscheid genomen. Het klantcontact verliep erg soepel, iedereen voelde elkaar goed aan en had ter plekke veel suggesties voor de foto’s.

Voor mij was dit een leerzame dag. Ik heb goed kunnen meekijken naar klantcontact, hoe je spart over ideeën en hoe je ze uiteindelijk realiseert. Het hele proces op zo’n dag is doorlopen. Ik heb geleerd dat je niet snel conclusies moet trekken van te voren. Dit kan zorgen dat je bijvoorbeeld een slechte inschatting maakt betreft de apparatuur. Ik was bekaf erna. Ik onderschat soms hoeveel energie het kost om goed op te letten en focus te houden. Tevens was de grootste les dat we de natuur niet mochten betreden maar vanaf het pad mochten bekijken. Het was aangegeven met enkele kleine, onleesbare bordjes waar we meer aandacht aan hadden moeten besteden volgens de boswachter.

57 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven